28 november 2022

Hoe werkt de verkoop?

Benieuwd hoe het aankoopproces in zijn werk gaat? En wat je zelf kunt doen om je kansen te vergroten? We hebben de procedure in een stappenplan voor je uitgeschreven. Lees het aandachtig door, zodat je goed voorbereid bent als de verkoop start.

Hoe werkt de verkoop?

1. Digitale start verkoop woensdag 30 november 11.00 uur

Vanaf woensdag 30 november om 11.00 uur vind je alle relevante informatie op de website. Inschrijven is vanaf dan mogelijk via het inschrijfformulier in je persoonlijke account en kan tot en met maandag 12 december 09.00 uur.

De uitgebreide aankoopprocedure volgt woensdag aanstaande op deze website. 

2. Oriënteer je en krijg voorrang

Deze 35 grondgebonden woningen zijn aardgasvrij, en zelfs energieneutraal. Dit betekent een optimaal wooncomfort, een zeer lage energierekening én veel hypotheekvoordelen. NEXTHome is onze partner in hypotheekadvies en is gespecialiseerd in nieuwbouwhypotheken. Om bij de toewijzing voorrang te krijgen kun een financiële check bij NEXTHome laten doen. Zo weet jij -en wij- of de woning haalbaar en betaalbaar voor je is. Bij een positieve uitkomst van het oriëntatiegesprek krijg je voorrang bij de toewijzing van de woningen. Je kunt uiterlijk woensdag 7 december bellen voor het maken van een afspraak; deze worden gepland tot en met vrijdag 9 december.

Let op: voor de rijwoningen, waaronder ook de prijsbegrensde woningen hanteren we een ander proces dan voor de twee-onder-een kapwoningen en geschakelde vrijstaande woningen. De rijwoningen krijgen een financiële screening achteraf, na toewijzing. De twee-onder-een kapwoning en geschakelde vrijstaande woningen hebben de screening vooraf.

Wil je een (digitaal) oriëntatiegesprek aanvragen voor een twee-onder-een kapwoning of geschakelde vrijstaande woning? Neem dan gerust contact op met de adviseurs van NEXTHome via 0186-745772 en vraag naar Richard, Miriam of Wesley. Mailen kan naar info@nexthome.nl.

3. Verkoopevent 8 december tussen 18.00 - 20.00 uur 

Voel je welkom tussen 18.00 - 20.00 uur tijdens het verkoopevent bij de Woonfabriek (Assiesstraat 126 in Zwolle) en kom als eerste de brochure ophalen. Uiteraard heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen. We staan te popelen om je alles over deze bijzondere woningen te vertellen. Woon je vlakbij? Kom vooral op de fiets. De inschrijving sluit op maandag 12 december om 09.00 uur. Neem contact op met het verkoopteam voor aanvullende vragen. Zien we je daar? We kijken er naar uit je te ontmoeten. 

4. De toewijzing

De toewijzing vindt plaats op basis van (zoveel mogelijk) eerste voorkeuren. Daarnaast krijgen kandidaten met een positieve uitkomst van het oriëntatiegesprek voorrang bij de toewijzing van de twee-onder-een kapwoningen en geschakelde vrijstaande woningen.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Als dit betekent dat je de enige bent met een voorkeur op een bepaald bouwnummer, dan wordt dit bouwnummer aan jou toegewezen. Alle kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen worden op maandag 12 december gebeld met het goede nieuws.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan ben je automatisch reservekandidaat. Reservekandidaten ontvangen op dinsdag 13 december een e-mail. Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan wordt er direct een afspraak ingepland met het verkoopteam en NEXTHome. Op voorhand kun je uiteraard alle vragen stellen aan het verkoopteam.

5. Uitnodiging gesprek en tekenen koop- en aannemingsovereenkomst

Na toewijzing word je uitgenodigd voor een eerste gesprek bij de makelaar en NEXTHome (als je nog geen oriëntatiegesprek hebt gehad). Tijdens dit gesprek komen al je vragen aan bod en wordt jou gevraagd welke grote verbouwingen (ruwbouw-opties) je wilt laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een uitbouw. Deze ruwbouw-opties kun je voorafgaand aan het gesprek bekijken of downloaden via de website.

Van de makelaar krijg je alle relevante documenten mee die je thuis op je gemak kunt doornemen. Vervolgens vindt een tweede gesprek bij de makelaar plaats voor de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst. Natuurlijk kun je tijdens dit gesprek eventuele vervolgvragen stellen.

6. Het showroomtraject

Na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst begint het vormgeven van je nieuwe huis. Dit vraagt de nodige voorbereiding. Er is zoveel te kiezen. Van de vloer- en wandafwerking, raamdecoratie of een kast op maat kun je bij THUIS – de showroom terecht. Je kijkt, vergelijkt en kiest al in een vroeg stadium de mooiste producten uit. Je kunt alle kleuren, stijlen en materialen zien en voelen. Laat je inspireren door de laatste trends en ontdek wat het beste bij jou past. Wie een nieuwbouwwoning koopt bij Dura Vermeer, koopt een huis inclusief keuken en badkamer. Het is dan ook niet mogelijk om voor de keuken en sanitair casco te kiezen. Zo hoef je niet met allerlei verschillende partijen om de tafel. En de garanties? Ook die zijn geregeld, zodat je optimaal kunt genieten van jouw nieuwe droomhuis. En wil je de badkamer of keuken aanpassen naar jouw smaak? Dat doe je gewoon bij THUIS – de showroom.

Let op: Bij de prijsbegrensde woningen is de prijs van de keuken niet opgenomen in de koopsom. Voor deze woningen, bouwnummers 7 t/m 12 geldt: in aanvulling op de VON prijs dient een keukeninrichting te worden afgenomen, e.a. conform brochure, ter waarde van € 10.270,40 incl. btw.

Het aankoopbedrag van de keukeninrichting zal worden toegevoegd aan de koopsom van de woning. De afname van een keuken bij de showroom is verplicht. Alle overige woningen zijn in de basis al voorzien van een complete keuken.

Vanaf januari 2023 vinden de gesprekken bij THUIS - de showroom plaats. Na het maken van diverse keuzes ontvang je een offerte en heb je twee weken de tijd om je keuze definitief te maken. Op deze manier kunnen we naar verwachting in de zomer van 2023 starten met de bouw en worden de woningen vanaf het derde kwartaal 2024 opgeleverd.