Stadshagen in Zwolle

Breezicht ligt in Stadshagen. Stadshagen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdige wijk waar inmiddels meer dan 27.000 Zwollenaren wonen. En dat is niet zo gek. Aan de ene kant bevindt zich het levendige centrum, aan de andere kant de prachtige natuur van de IJsseldelta en de polder Mastenbroek. Ook in Stadshagen zelf valt van alles te beleven.

Breezicht is een groene woonomgeving aan de noordrand van Stadshagen. Verspreid over zes buurten komen hier zo’n 1140 woningen te staan. De Wetering is nagenoeg klaar, Duinzicht krijgt steeds meer vorm en de ontwikkeling van Wierde gaat nu beginnen.

Wierde wordt een kleinschalige buurt met in totaal 134 woningen. De woningen komen rondom het groene en sociale hart te staan: de brink. Aan de rand staan de woningen wat meer verspreid langs de straten, waardoor Wierde op een natuurlijke manier overloopt in het natuurrijke landschap.

Volop voorzieningen

De wijk Stadshagen is zó groot, dat je er over vrijwel alle voorzieningen beschikt die je nodig hebt. Denk aan winkels, scholen en kinderopvang, maar ook aan een zwembad, station en sportgelegenheden. Bovendien is er veel ruimte om te spelen en te ontspannen. Vlak bij Breezicht liggen onder meer de Milligerplas en Park de Stadshoeve. Park de Stadhoeve heeft als doel om de inwoners van de wijk Stadshagen met elkaar te verbinden. Dit doen zij door een ontmoetingsplek te zijn waar activiteiten georganiseerd worden voor jong tot oud. Een plek waar kinderen vrijuit kunnen spelen, een plek waar natuur en mens samen komen, maar ook een plek waar men van elkaar kan leren. Met de aanwezigheid van een speelboerderij met dieren, een historische wandeling, moestuinen en belevenistuinen valt hier genoeg te beleven. En dat alles om de hoek van jouw nieuwe woning in Thuis in Breezicht.

Volop voorzieningen

Ligging

Zo goed bereikbaar is Breezicht

5 minuten

winkelcentrum Stadshagen (fiets, ov)

20 minuten

centrum Zwolle (fiets, ov)

5 minuten

treinstation Stadshagen (fiets, ov)

60 minuten

Utrecht via A28 (auto)

35 minuten

Apeldoorn via A50 (auto)

10 minuten

binnenstad Zwolle (auto)

Natuurrijke omgeving

Stadshagen is sterk verbonden met de omgeving: de wijk loopt op een natuurlijke manier over in de prachtige IJsseldelta en de uitgestrekte polder Mastenbroek. Je kunt hier heerlijk hardlopen, een hengeltje uitgooien of kilometers maken met je wielrenfiets. Blijf je liever dicht bij huis? Dan biedt het groen rondom de Milligerplas uitkomst.

Natuurrijke omgeving

Goed bereikbaar

Breezicht bevindt zich op een gunstige plek in Stadshagen. Met de fiets ben je in vijf minuten bij het winkelcentrum en binnen twintig minuten in de binnenstad van Zwolle. Ook de rondweg ligt dichtbij, waardoor je zo op de A28 richting het noorden of zuiden van het land rijdt. Reis je veel met het openbaar vervoer? Stadshagen heeft een eigen treinstation en je kunt de bus pakken.

Goed bereikbaar

Waar ligt Thuis in Breezicht?

Wonen in Thuis in Breezicht iets voor jou?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Aanmelden