Stadshagen Zwolle

Het nieuwe buurtschap Wierde ligt in Breezicht in Stadshagen. Stadshagen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdige wijk waar inmiddels meer dan twintigduizend Zwollenaren wonen. En dat is niet zo gek. Aan de ene kant bevindt zich de binnenstad van Zwolle, aan de andere kant de prachtige natuur van de IJsseldelta en de polder Mastenbroek. Ook in Stadshagen zelf valt van alles te beleven.

Volop voorzieningen

Stadshagen is zó groot, dat je er vrijwel alle voorzieningen vindt die je nodig hebt. Denk aan een winkelcentrum, scholen en kinderopvang, maar ook aan een zwembad, een station en volop sportgelegenheden. Bovendien is er veel ruimte om te spelen en te ontspannen. Mooiste voorbeelden zijn misschien wel de wijkboerderij en de Milligerplas, die vlakbij het nieuwe buurtschap Wierde liggen.

Volop voorzieningen

Natuurrijke omgeving

In Stadshagen is veel aandacht voor de natuur. De wijk loopt op een natuurlijke manier over in de prachtige IJsseldelta en de uitgestrekte polder Mastenbroek. Je kunt hier heerlijk hardlopen, een hengeltje uitgooien of kilometers maken met je wielrenfiets. Blijf je liever dicht bij huis? Dan biedt het groen rondom de Milligerplas uitkomst.

Natuurrijke omgeving

Goed bereikbaar

Wierde bevindt zich op een gunstige plek in Stadshagen. Met de fiets ben je in vijf minuten bij het winkelcentrum en binnen twintig minuten in de binnenstad van Zwolle. Ook de rondweg ligt dichtbij, waardoor je zo op de A28 richting het noorden of zuiden van het land rijdt. Reis je veel met het openbaar vervoer? Stadshagen heeft een eigen treinstation en er rijden bussen door de hele wijk.

Goed bereikbaar
Situatie

Heb jij interesse om in Breezicht te wonen? Meld je aan!

Aanmelden