Het project en de locatie

Een klein buurtschap rondom een traditionele Brink, dat is Wierde. Groen voert de boventoon, waardoor de buurt een geheel eigen karakter krijgt. Bomen en water sieren de straten, auto’s staan in beschutte parkeerhofjes en de open tuinen lopen over in de omliggende natuur. Genoeg ruimte om te spelen, te wandelen en je buren te ontmoeten dus!

Thuis in Breezicht

In totaal worden er zo’n 134 eigentijdse huizen gebouwd in Wierde waarvan 35 in Thuis in Breezicht. Ons project bestaat uit 18 rijwoningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 5 vrijstaande huizen. De verkoop van Thuis in Breezicht start eind 2022.

Thuis in Breezicht

Energieneutraal

Heel Wierde wordt energieneutraal. In de openbare ruimte passen we duurzame energie toe voor onder meer straatverlichting. Alle woningen worden gasloos en krijgen zonnepanelen, waardoor je in huis net zoveel energie opwekt als verbruikt. Dat is goed voor zowel het milieu als je bankrekening!

Energieneutraal

Klimaatadaptief

Het klimaat verandert. Hoe precies weten we nog niet, maar wat we al wel merken is dat zomers steeds droger worden en regenbuien steeds heftiger. Om Wierde op deze veranderingen voor te bereiden, liggen alle woningen verhoogd in het landschap en voorzien we de openbare ruimte van veel groen en water.

Klimaatadaptief

Levendig

In Wierde is altijd wat te doen. Door de natuurrijke omgeving lopen allerlei mooie wandel- en fietspaden. Ideaal als je een ommetje gaat maken of even snel het centrum van Stadshagen wil bezoeken. Ook zijn er volop speelplekken en liggen de wijkboerderij en de Milligerplas om de hoek.

Levendig

Waar ligt Breezicht?

Wil je meer weten over Thuis in Breezicht?

Aanmelden