Project

Een klein buurtschap rondom een traditionele Brink, dat is Wierde. Groen voert de boventoon, waardoor de buurt een geheel eigen karakter krijgt. We vertellen je er graag meer over.

Toekomstbestendig wonen

Met veel groen en water, auto’s in beschutte parkeerhofjes en tuinen die overlopen in de omliggende natuur. Genoeg ruimte om te spelen, te wandelen en je buren te ontmoeten. Door het vele aanwezige groen is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren. In totaal worden er zo’n 134 eigentijdse woningen gebouwd in Wierde waarvan nu 18 in Thuis in Breezicht. Het project bestaat uit 18 rijwoningen.

Toekomstbestendig wonen

Energieneutraal en gasloos

Alle woningen in Wierde worden gasloos en energieneutraal met zonnepanelen. Dit betekent dat alle gebouwgebonden energie wordt opgewekt en dat je energielasten zeer laag zijn. Goed voor het milieu en voor je bankrekening. Ook aan de openbare ruimte is gedacht. Hier wordt duurzame energie toegepast ten behoeve van onder meer de straatverlichting.

Energieneutraal en gasloos

Klimaatadaptief en natuurinclusief

Thuis in Breezicht wordt een duurzame wijk in de breedste zin van het woord. Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. We wekken energie op, bufferen water en passen duurzame materialen toe. Het klimaat verandert. Hoe precies weten we nog niet, maar wat we al wel merken is dat zomers steeds droger worden en regenbuien steeds heftiger. Om Wierde op deze veranderingen voor te bereiden, liggen alle woningen verhoogd in het landschap en voorzien we de openbare ruimte van veel groen en water voor een goede afwatering.

Klimaatadaptief en natuurinclusief
Plotmap 1943X2362 Compressed

Ben je net zo enthousiast als wij?

Meld je aan en blijf op de hoogte!